feb 28 2017

Nieuwsblad

Kerk wordt (even) restaurant, hosties zijn twee dagen topgastronomie

Tien Brugse restaurants boren hun communiezieltje aan om gerechten te serveren in de Magdalenakerk.

Brugge is alweer een culinair evenement rijker, maar dan wel een in een bijzondere locatie. Tien chefs etaleren op hun kookkunsten in de Magdalenakerk en hebben al enkele toepasselijke recepten klaar: crunchy hos-T en Magdalenatetjes.

Geen priester achter het altaar, wel tien chefs achter het fornuis: de Magdalenakerk nabij het Astridpark maakt zich op voor een wel heel smakelijke viering. Op zaterdag 8 en zondag 9 april vindt in de kerk de eerste editie van Voorsmaak plaats, telkens van 11 uur tot 20 uur. Tien Brugse restaurants serveren een gerecht van 6 of 8 euro: De Mangerie, De Visscherie, Cantine Copine, Bhavani, De Kaasconnaisseur, De Republiek, Kok au Vin, Komtuveu, Tom’s Diner/Next Door en Guillaume.

Zo heeft Brugge er nog maar eens een culinair evenement bij. “Maar ik denk dat we ons gemakkelijk kunnen onderscheiden door de unieke locatie”, zegt Pieter Loosveldt, die samen met Wannes Loosveldt en Laurens Fiaert instaat voor de organisatie, hetzelfde team dat vorige zomer instond voor het Urb Egg-pop-upcafé en de culinaire zijsprong Urb Eat. “Daar is ook het idee voor Voorsmaak ontstaan. Natuurlijk zijn er al veel culinaire evenementen, maar ik denk dat Voorsmaak zich kan onderscheiden door de unieke locatie. Als het een succes wordt, dan is het de bedoeling om dit op jaarlijkse basis te organiseren. Mogelijk op een andere, maar even unieke locatie.”

Share Post