Nieuws

Oh! Les paparazzi …!

Karen Keygnaert als enige Europese chef uitgenodigd voor exclusief “Women In Food”-evenement in San Francisco.

Karen Keygnaert van Cantine Copine in Brugge neemt in juli deel aan een exclusief “Women in Food”-evenement in Californië, georganiseerd door de Amerikaanse reserveringssite Resy.com, en met de gelauwerde Frans-Amerikaanse vrouwelijke chef Dominique Crenn (Atelier Crenn**, San Francisco).

Zes avonden lang bereiden Dominique Crenn en telkens twee vrouwelijke gast-chefs een volledig menu voor een select publiek in San Francisco. In totaal passeren zo twaalf gastchefs de revue; tien uit de Verenigde Staten, één uit Hongkong/Londen, en dus één uit België. Behalve een informele kennismaking en plezier wil Crenn de aandacht vestigen op het vele, vaak onderbelichte, vrouwelijke culinaire talent in een door mannen gedomineerd vak.

“Het is een mooie kans om vrouwen in de spotlights te zetten. Er zijn duizenden vrouwelijke chefs, en het wordt tijd dat de pers over hen begint te praten”, aldus Crenn in Vogue.

Ze selecteerde haar gastchefs omwille van hun inspirerende gerechten en hun eigenzinnige stijl van koken, maar ook omwille van hun licht-rebelse attitude en hun inzet voor de sector in het algemeen, en vrouwelijke chefs in het bijzonder.

“Ik beschouw het als een ongelooflijke eer om in dit lijstje te staan én door Dominique geselecteerd te zijn” zegt Karen Keygnaert. “Ze is al jarenlang zo’n beetje een persoonlijke heldin in de culinaire wereld, omwille van haar keuken, maar ook voor haar stijl en no-nonsense aanpak, waarin ik me wel kan vinden. Dus toen die uitnodiging binnenkwam, was het even stressen, maar ik ben enorm fier”.

Op 31 juli kookt Karen samen met Dominique Crenn en Rebecca Wilcomb (Herbsaint, New Orleans) voor 80 mensen. Het diner in twee shifts is volledig uitverkocht, net zoals de andere avonden in het “Women In Food”-evenement overigens.

 “Wat we gaan klaarmaken? Nog géén idee” aldus Karen. “We gaan wat overleggen per mail, en ik kom enkele dagen vooraf aan in San Francisco, dat zal wel volstaan om elkaar te leren kennen, een menu af te spreken en op elkaar ingespeeld te raken”.

Karen Keygnaert is de chef en eigenaar van Cantine Copine in Brugge. Voorheen was ze met haar restaurant A’Qi, eveneens in Brugge, jarenlang de enige vrouwelijke sterrenchef in Vlaanderen. Toen ze in 2017 A’Qi stopzette en publiekelijk Michelin opriep haar géén nieuwe ster te geven, werd dat even nationaal en zelfs internationaal nieuws.

Dominique Crenn is chef en eigenaar van Atelier Crenn** en Petit Crenn in San Francisco. In 2016 werd ze verkozen tot Best Female Chef in de San Pellegrinolijst. Ze is de centrale figuur in een aflvering van “Chef’s Table” op Netflix (derde aflevering, tweede seizoen).

 

1 week ago
Timeline Photos

Nu zondag sluiten wij die mooie zomer af in stijl. Op locatie, bij @___urb.egg___ met een Poké à la carte, ofte Poké commevousvoulez!!!! #vivelopiniondescopines #vivelescopines ... See more

2 weeks ago
Kookeet

Merci Copain :-))))

Op een plaats die een beetje magie uitstraalt, de site van de oude borstelfabriek langs de Steenkaai, heeft Cantine Copine een warm nest gemaakt. Gezellige no-nonsense-sfeer, superlekker eten, ideaal ... See more

3 weeks ago
Timeline Photos

#artisjok! Met stip dé favoriete groente van La Copine!!!!! #cantinecopine #vivelescopines #vivelescopinesencuisine

1 month ago
Cantine Copine

Wegens groot succes heeft La Copine beslist om nog een weekje verder te doen voor iedereen die er niet bij kon zijn!
Aan iedereen die al passeerde, bedankt, u was een fijn publiek!!!!

Voila, Copains et Copines, enkel deze week!!!!

1 month ago
Timeline Photos

Kijk, de B&B van Zoë en Peter is helemaal operationeel en met al hun liefde gesoigneerd. De Cantine heeft nu dus ook logies naast de deur, hoeraaaa!!!!
Repost van @b.room_brugge #vivelesvoisins ... See more

  • Feb282017

    HLN

    NIEUW CULINAIR EVENEMENT ‘VOORSMAAK’ IN DE MAGDALENAKERK Wie niet kan wachten tot Kookeet in oktober, krijgt er een alternatief bij in Bru...

  • Feb282017

    Nieuwsblad

    Kerk wordt (even) restaurant, hosties zijn twee dagen topgastronomie Tien Brugse restaurants boren hun communiezieltje aan om gerechten te serveren in...

  • Jan192017

    The Tasting Table

    Why One Michelin Chef Is Refusing Her Star Michelin stars are hard to come by. Some chefs spend years of their careers in pursuit of them. But Karen K...

  • Jan102017

    The Independent

    The chef of an all-female kitchen is rejecting her Michelin star, and this is why Rachel Hosie Professional kitchens tend to be testosterone-fuelled, ...

  • Jan092017

    The Telegraph

    Chef of all-female kitchen: Outdated Michelin can have its star back In Britain, of the 172 Michelin starred restaurants, just ten have female head ch...

  • Jan092017

    Fine Dining Lovers

    A Brief History of Chefs Giving Back Michelin Stars Tom Jenkins   In the restaurant world, it can sometimes seem like Michelin stars are the be a...

  • Jan082017

    Munchies

    Why the Chef of an All-Female Kitchen Rejected Her Michelin Star   On December 12, Michelin presented its prestigious restaurant guide for 2017. ...

  • Dec.032016

    Nieuwsblad

    Enige vrouwelijke sterrenchef geeft Michelinster terug: “Ze doet me niets meer”Karen Keygnaert opent in mei Cantine Copine, waar dezelfde keuken g...

  • Dec.032016

    De Standaard

    Vlaanderen verliest enige vrouwelijke sterrenchef In maart volgend jaar verliezen we in Vlaanderen de enige vrouwelijke sterrenchef die we rijk zijn. ...