Cantine Copine | Happy Kitchen
Cantine Copine gaat terug naar de essentie van gastronomie. Genieten van lekker eten en van uw gezelschap.
cantine copine, karen, keygnaert, brugge, restaurant, karen keygnaert, gastronomie, genieten
6
home,page-template-default,page,page-id-6,edgt-core-1.0.1,,decwp-ver-1.8,vertical_menu_enabled, vertical_menu_right, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,paspartu_header_set_inside,vertical_menu_inside_paspartu,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-11069,elementor-page elementor-page-6

Cantine Copine

Concept

Cantine Copine gaat terug naar de essentie van gastronomie.
Genieten van lekker eten en van uw gezelschap.
Of het nu geliefden, vrienden of collega’s zijn, rond een goede tafel willen we allemaal gewoon blij zijn.

Niet toevallig is de kantine in een bedrijf of club de plaats waar je even kan ontspannen
en waar dikwijls de echt belangrijke dingen gezegd worden.

Niet toevallig is Copine de informele Franse term voor een goede vriendin.
Cantine Copine: in die twee woorden zit onze hele “filosofie”.

Het is mijn persoonlijke keuken.
Maar laat het vooral uw persoonlijke restaurant worden.

Karen Keygnaert, Chef Copine.

Les Copines et les Copains

De ware krachten in Cantine Copine
Copine Karen

Cantine Copine is het tweede restaurant dat Karen opent. In 2009 al, samen met Arnold Hanbuckers, startte ze Restaurant A’Qi, dat ze later nog vier jaar alleen verderzette, om het uiteindelijk te sluiten en Cantine Copine op te richten. Waarom? Omdat ze zich na meer dan twintig jaar in een Michelin-omgeving te hebben gewerkt realiseerde dat ze wel zeer graag kookt en mensen lekkere dingen voorschotelt, maar dat ze geen nood heeft aan het hele circus eromheen. Vandaar het meer informele maar net-zo-lekkere Cantine Copine.

Creativiteit is de rode draad in Karens leven. Voor ze kok werd, studeerde ze architectuur; ze ontwerpt juwelen, schrijft en schildert. En je ziet het aan de gerechtjes op je bord.

thumbnail_IMG_4625 (1)
Copain Ruben

Ruben had na zijn opleiding aan hotelschool Spermalie nog wat studies, oa criminologie, nodig om te beseffen dat zijn passie toch in de keuken ligt. Gelukkig voor de keuken, want die zou anders een groot talent mislopen. Na korte passages bij De Gouden Karpel, La Tâche en Sans Cravatte, kwam hij terecht bij ‘t Hooghuys, waar de omstandigheden hem er al snel toe brachten de leiding van de keuken over te nemen. Begin 2018 vervoegde hij het Cantine Copine team. Wij blij!

Ruben is een kattenmens, een muziek-op-vinylliefhebber, een surfer met ambitie en een globetrotter in hard en nieren.

paivi
Copine Päivi

Toen Päivi haar geboorteland Finland verliet, volgde ze haar hart. Liefde voor een man werd liefde voor een stad en een roeping: de perfecte gastvrouw worden voor restaurantgasten.

En dus verwelkomt Päivi al meer dan 10 jaar mensen met een glimlach en een vriendelijke service. Eerst bij De Herborist, vervolgens in Restaurant A’Qi, en nu dus in Cantine Copine.

Päivi is een echte “copine”: ze zorgt ervoor datje je thuis voelt herinnert zich je naam en wat je lekker vindt, en zorgt dat de Cantine een beetje je huis-weg-van-huis wordt. En ze kent iets van wijn; dat helpt altijd.

thumbnail_IMG_4815
Copain Oannes

Oannes heeft naast skaten een liefde die nog groter is. Eten. Hoe meer hoe liever. Hij heeft bovendien een zeer fijn smaakpalet dat hem zeer gevoelig maakt voor goed eten. Dat bracht hem bij Cantine Copine, waar hij dat als leerling zelf leert voor elkaar te krijgen. Met een gedrevenheid die mooi is om te zien. En hij is een natuurtalent in het maken van geweldige cocktails. La Copine ziet de toekomst rooskleurig.

De Cantine

Een blik achter de schermen

Reservatie

Reserveer je tafel

Gelieve een annulatie op de dag zelf telefonisch door te geven op 0470 97 04 55 en NIET per mail.

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Copine Karen beantwoordt uw vraag zo snel mogelijk, maar omdat ze ook veel tijd aan haar fornuis doorbrengt, kan dat soms toch twee dagen duren. Gelieve reservaties tot 6 personen door te geven via de reservatieknop hierboven en NIET langs deze weg!