Cantine Copine | Happy Kitchen
Cantine Copine gaat terug naar de essentie van gastronomie. Genieten van lekker eten en van uw gezelschap.
cantine copine, karen, keygnaert, brugge, restaurant, karen keygnaert, gastronomie, genieten
10550
home,page-template,page-template-blog-masonry,page-template-blog-masonry-php,page,page-id-10550,edgt-core-1.0.1,,decwp-ver-1.8,vertical_menu_enabled, vertical_menu_right, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,paspartu_header_set_inside,vertical_menu_inside_paspartu,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-11069,elementor-page elementor-page-10550

Cantine Copine

Concept

Cantine Copine

Op een plaats die een beetje magie uitstraalt, de site van de oude borstelfabriek langs de Steenkaai, hebben wij een warm nest gemaakt. Tikje bohémien, maar voorzien van alle comfort én met een ruim en rustig terras voor laidback zomertafelen. Gezellige, no-nonsense sfeer, super lekker eten, genoeg, zoveel is zeker, en no worries, de prijs en de dresscode zijn absoluut niets om je zorgen over te maken.
Cantine Copine
Cantine Copine
O neeeee, wééral stuutjes......!!??!!!!!

Bon, stilletjes aan begint het leven weer zijn normale gang te gaan en moeten veel mensen terug aan het werk. Maar de bedrijfskantine, nog niet open. Je favoriete lunchplekje vlakbij, ook niet. Dus altijd die boterhammen....

La Copine heeft het aanbod aangepast aan de nieuwe behoeften en stelt nu het lunchpakket voor.

Drie gezonde, lekkere, voedzame gerechten die gemakkelijk mee te nemen zijn naar het werk, of, als je nog telewerkt, snel op tafel staan. En soms een warm gerechtje dat in de microgolf kan.
Af te halen op dinsdagavond, dus dan ben je goed voor de rest van de werkweek, want La Copine zorgt er voor dat het lang genoeg bewaard kan worden in de koelkast.

Prijs: 39€/ pakket met 3 gerechten

Te bestellen ten laatste tegen zondagavond via mail naar karen@cantinecopine.be.
Afhalen op dinsdag van 16:30 tot 18:30.
Betalen via Bancontact.
Bestellen en betalen kan nu ook via de knop op onze website www.cantinecopine.be
Cantine Copine
Cantine Copine is at Cantine Copine.
Onze vrolijke lunchgerechten van deze week. Geef toe, les copines, beter dan stuutjes é 😁🥦🍃🌿🌱 Merci allemaal! Morgen komt het nieuwe pakket voor volgende week online, hou ons in de gaten! 😘#vivelescopines #viveleslegumes #cantinecopine @ Cantine Copine
Cantine Copine
Cantine Copine
Hiep hiep, De Cantine wordt 3 vandaag!!!!! Well, La Copine kan zich betere verjaardagen inbeelden... Met jullie!!! Met champagne!!!! Met muziek!!! Hopelijk kunnen we dat snel goedmaken, we feesten dan dubbel!!! #vivelacantine #vivelabonnebouffe #vivelaliberté #vivelavie
Cantine Copine
Cantine Copine
O neeeee, wééral stuutjes......!!??!!!!!

Bon, stilletjes aan begint het leven weer zijn normale gang te gaan en moeten veel mensen terug aan het werk. Maar de bedrijfskantine, nog niet open. Je favoriete lunchplekje vlakbij, ook niet. Dus altijd die boterhammen....

De tijd om lang en frivool te aperitieven is voorbij. En eerlijk? La Copine haar hart bloedt telkens als ze die hele hap aan plastic en verpakking ziet die in zo'n pakket gaan.

Dus....ze heeft het aanbod aangepast aan de nieuwe behoeften en stelt nu het lunchpakket voor.

Drie gezonde, voedzame gerechten die gemakkelijk mee te nemen zijn naar het werk, of, als je nog telewerkt, snel op tafel staan. En soms een warm gerechtje dat in de microgolf kan.
Af te halen op dinsdagavond, dus dan ben je goed voor de rest van de werkweek, want La Copine zorgt er voor dat het lang genoeg bewaard kan worden in de koelkast.

Prijs: 39€/ pakket met 3 gerechten

Te bestellen ten laatste tegen zondagavond via mail naar karen@cantinecopine.be of sms naar 0486374829.
Afhalen op dinsdag van 16:30 tot 18:30.
Betalen via Bancontact of gepast geld in enveloppe.
Cantine Copine
Cantine Copine
Pakket (2pers) week 2:
Ook ideààl om bij de mama voor de deur te zetten!!!

Picon Vin Blanc
Romesco dip (geroosterde paprika)
Foccacia
Geroosterde bloemkool/ cocktailsaus
Frisse vissla van kabeljauw/ venkelsalade
Parmentier van gekonfijte eend/ Marokkaanse worteltjes
Far Breton

45€

Eventueel aan te vullen met een fles wijn, wit-rood-rosé
15€

Te bestellen voor woensdag 6/5 om 20u, of tot La Copine haar limiet bereikt is, op karen@cantinecopine.be of per sms op 0486374829
Aantal +eventueel fles wijn doorgeven
Afhalen zaterdag 9/5 tussen 16:30u en 18:30u
bij Cantine Copine, Steenkaai 34
Betalen ter plaatse met bancontact (contactloos) of gepast
geld in enveloppe.

Wij kijken er naar uit!!!!!

Cantine Copine goes back to the essence of gastronomy: enjoying great food in great company. Whether it’s loved ones, friends or colleagues; around a good table we all just want to be happy.

Still too often gastronomy seems to be a matter of formal white tablecloths and an army of waiters. Or to be taken on the personal trip of a trendy chef with a hip philosophy about where ingredients may come from,or what the ideal dining experience should look like. Often tasty, certainly, but sometimes intimidating, usually difficult.

None of this at Cantine Copine. After 20 years of cooking in star-rewarded kitchens, my philosophy is crystal clear. I focus on what I’m good at, i.e. preparing refined and flavor-intensive dishes, and presenting them on beautiful plates. Anything else that might be an obstacle for your pleasure, we eliminate: no set menus, no rules or rituals, no dress code. Formal or informal, large or small appetite, little time or a lot of time, vegetarian or allergic: tell us about it, talk to us, we are here for you. That’s how we like it.

Not coincidentally, the canteen in a company or club is the place where you can just relax and where often the really important things are said. Not a coincidence either that Copine is the colloquial French term for a good friend. Cantine Copine: those two words sum up our whole “philosophy”. It is my personal kitchen. But feel welcome to make it your own personal restaurant.

Karen Keygnaert, Chef Copine.

Les Copines et les Copains

The true powers behind Cantine Copine
Copine Karen

Cantine Copine is the second restaurant Karen opens. In 2009, together with Arnold Hanbuckers, she opened up Restaurant A’Qi, which she later managed alone for four years, before closing it down and starting Cantine Copine. Why? Because after more than years of cooking in a Michelin-starred restaurant, she realized she just loves the act of cooking for people, but not the whole circus around it. Hence the more informal but just-as-yummy Cantine.

Creativity is the red thread in Karen’s life. Before becoming a chef, she studied architecture, she designs jewellery and loves to write and paint. And it will show on your plate.

paivi

Copine Päivi

Päivi left her homeland Finland to follow her heart. Love for a man turned into love for the city of Bruges, and love for a profession: to be the perfect host for restaurant guests.
And so it is already over 10 years years that Päivi welcomes guests with a smile and a kind service. First in Auberge De Herborist, afterwards in Restaurant A’Qi, and now in Cantine Copine.
Päivi is a true “copine”: she’ll make you feel at home, remember your name and personal preferences, and turn the Cantine in your home-away-from-home. And she knows a thing or two about wine; that also helps.

eva

Copine Eva

In the battle between writing and cooking, cooking won. And so Eva gave up her studies in journalism to become a cook, and hasn’t looked back since. After a professional training at Spermalie Hotel School, and a short passage at Kobe Desramault’s In de Wulf, she has joined the other “copines”, first at Restaurant A’Qi, now at Cantine Copine.
Eva is precise, meticulous and hardworking, and her biggest joy in the kitchen is applying these very qualities to experimenting with ingredients, developing new dishes, designing new presentations and, in general, never be content till it’s perfect.
After hours, however, it’s more the wide and wild nature that calls …

simon

Copain Simon

Simon was born and raised in a restaurant, and therefore destined to end up in the same business. After a professional training at Spermalie Hotel School, he initially started as a waiter, but once he got a taste of working in the kitchen, he never went back. After short or long stints at Hertog Jan, De Kromme Watergang, Kok au Vin and Lieven, and a Catalan adventure at Céleri in Barcelona, he’s now an enthusiastic “copain” at Cantine Copine.

As if cooking isn’t sports enough in itself, Simon is an ardent runner, cyclist, swimmer and diver.

The Cantine

A sneakpeak

Reservations

Book your table with our bookingsform

Contact

How can we help you?

No posts were found.