De Copines gaan in verlof van 21/7 tot en met 13/8.

Op 15/8 zijn wij open, ondanks het feit dat dit een feestdag is, tegen dan zijn we zo uitgerust dat we niet meer te stoppen zijn!!!

Cantine Copine

Concept

Cantine Copine gaat terug naar de essentie van gastronomie. Genieten van lekker eten en van uw gezelschap. Of het nu geliefden, vrienden of collega’s zijn, rond een goede tafel willen we allemaal gewoon blij zijn.

 

Nog te dikwijls is gastronomie een zaak van stijfgesteven tafellakens en een overdaad aan knippende obers. Of u draait mee in het verhaal van een trendy chef met een hippe filosofie over waar ingrediënten vandaan mogen komen, of hoe de ideale eetervaring er zou moeten uitzien. Dikwijls wel lekker, daar niet van, maar soms intimiderend, meestal moeilijk.

 

Niets van dit alles bij Cantine Copine. Na 20 jaar koken in sterrenkeukens is mijn filosofie glashelder. Ik focus op wat ik goed kan, nl verfijnde en zeer smaakintensieve gerechten in mooie borden op tafel zetten en voor de rest alles wegnemen wat uw plezier in de weg zou kunnen staan: geen vaste menu’s, geen regels of rituelen, geen dresscode. Formeel of informeel, grote of kleine honger, veel of weinig tijd, vegetariër of allergisch: vertel het ons, praat met ons, we zijn er voor u. Zo hebben we het zelf ook liever.

 

Niet toevallig is de kantine in een bedrijf of club de plaats waar je even kan ontspannen en waar dikwijls de echt belangrijke dingen gezegd worden. Niet toevallig is Copine de informele Franse term voor een goede vriendin. Cantine Copine: in die twee woorden zit onze hele “filosofie”.

Het is mijn persoonlijke keuken. Maar laat het vooral uw persoonlijke restaurant worden.

 

Karen Keygnaert, Chef Copine.

Les Copines et les Copains

De ware krachten in Cantine Copine
Copine Karen

Cantine Copine is het tweede restaurant dat Karen opent. In 2009 al, samen met Arnold Hanbuckers, startte ze Restaurant A’Qi, dat ze later nog vier jaar alleen verderzette, om het uiteindelijk te sluiten en Cantine Copine op te richten. Waarom? Omdat ze zich na meer dan twintig jaar in een Michelin-omgeving te hebben gewerkt realiseerde dat ze wel zeer graag kookt en mensen lekkere dingen voorschotelt, maar dat ze geen nood heeft aan het hele circus eromheen. Vandaar het meer informele maar net-zo-lekkere Cantine Copine.

Creativiteit is de rode draad in Karens leven. Voor ze kok werd, studeerde ze architectuur; ze ontwerpt juwelen, schrijft en schildert. En je ziet het aan de gerechtjes op je bord.

paivi
Copine Päivi

Toen Päivi haar geboorteland Finland verliet, volgde ze haar hart. Liefde voor een man werd liefde voor een stad en een roeping: de perfecte gastvrouw worden voor restaurantgasten.

En dus verwelkomt Päivi al meer dan 10 jaar mensen met een glimlach en een vriendelijke service. Eerst bij De Herborist, vervolgens in Restaurant A’Qi, en nu dus in Cantine Copine.

Päivi is een echte “copine”: ze zorgt ervoor datje je thuis voelt herinnert zich je naam en wat je lekker vindt, en zorgt dat de Cantine een beetje je huis-weg-van-huis wordt. En ze kent iets van wijn; dat helpt altijd.

eva
Copine Eva

In de strijd tussen schrijven en koken, heeft koken gewonnen. En dus gaf Eva haar studies journalistiek op om kok te worden, en ze heeft er nog geen moment spijt van gehad. Na een opleiding aan de Spermalie hotelschool en een korte passage bij Kobe Desramault’s In de Wulf, voegde ze zich bij de andere copines et copains bij restaurant A’Qi, en nu dus bij Cantine Copine.

Eva is grondig, nauwkeurig en minutieus, en je doet ze geen groter plezier in de keuken dan haar die kwaliteiten te laten uitleven op experimenten met nieuwe ingrediënten, nieuwe gerechten of presentaties. Eva is niet tevreden voor het perfect is. Na de uren geeft ze graag toe aan de roep van de wijde natuur.

De Cantine

Een blik achter de schermen

Reservatie

Reserveer je tafel

Gelieve een annulatie op de dag zelf telefonisch door te geven op 0470 97 04 55 en NIET per mail.

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Copine Karen beantwoordt uw vraag zo snel mogelijk, maar omdat ze ook veel tijd aan haar fornuis doorbrengt, kan dat soms toch twee dagen duren. Gelieve reservaties tot 6 personen door te geven via de reservatieknop en NIET langs deze weg!